Siirry sisältöön
Neljä henkilöä istuu tai seisoo ja kuvassa lukee Työn näyttämö.
Kuva: Työn näyttämö

Työyhteisökoulutusta teatterin ammattilaisille 19.10. ja 14.12.

Teatterikeskus ry, Suomen Teatterit ry ja Teatteri 2.0 toteuttavat yhteistyössä teatterin ammattilaisille suunnatun työyhteisökoulutuksen.

Työn näyttämö -päivä Teatterikeskuksen jäsenyhteisöjen edustajille + freelancereille:
ma 19.10.
 klo 10–16, KokoTeatterissa, Hämeentie 3, Helsinki.
Ilmoittautumiset  9.10.2020 mennessä, paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (freelancereille rajattu kiintiö): https://forms.gle/cZ7C1Z95AUFqMgkm9

Työn näyttämö -päivä Suomen Teatterit ry:n jäsenyhteisöjen edustajille + freelancereille:
ma 14.12.
 klo 10–16, KokoTeatterissa, Hämeentie 3, Helsinki.
Ilmoittautumiset 4.12.2020 mennessä, paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (freelancereille rajattu kiintiö): https://link.webropolsurveys.com/S/30A573927725540E 

Työn näyttämö -koulutuspäivä toteutetaan syksyn 2020 aikana kahdesti Helsingissä KokoTeatterissa (Hämeentie 3). Keväälle 2021 on tulossa vastaava päivä Tampereelle.

Koulutuspäivän hinta:
-Ilman vakituista taustayhteisöä työskenteleville (freelancerit) koulutus on maksuton.
-Teatteriyhteisöja edustavat osallistujat 35 €/hlö (sis. iltapäiväkahvit).
-Niille STOD:in jäsenille, jotka osallistuvat räätälöityyn ohjaajien ammatilliseen kehittämisprojektiin näiden seminaarien jälkeen, koulutus on ilmainen.

Koulutuksen sisällöstä tarkemmin

Miten teatteriyhteisön toimintakulttuuri tukee tai hankaloittaa esittävän taiteen ammattilaisten työtä? Millä tavoin rakenteisiin kiinnitettyinä tai niissä freelancereina toimivat teatterintekijät ovat osallisia oman työnsä puitteiden määrittämisessä ja niiden kehittämisessä? Miten valta ja vastuu jakaantuvat teattereissa? Miten edesautetaan toimivaa vuorovaikutusta eri ammattiryhmien välillä?

Koulutus on osa Teatteri 2.0:n Työn näyttämö -projektia, joka on teatterin ammattilaisten omista kokemuksista kumpuava kannanotto teatterityön olosuhteisiin. Työn näyttämö kutsuu kollegat näyttämöiltä, teknisistä tiloista ja hallinnon käytäviltä yhteisen ajattelun äärelle.

Forumteatteriesityksen ja sitä syventävän työpajan muodostama päivä on konkreettinen väline tutkia työkulttuureihin liittyviä kysymyksiä ja etsiä yhdessä ruohonjuuritason ratkaisuja teatterin ammattilaisten arjen yhteistyöhön vaikuttaviin käytäntöihin.

Päivään ovat tervetulleita mitä tahansa teatterin ammattiryhmää edustavat alan ammattilaiset vapaan kentän ryhmistä ja vos-teattereista sekä parhaillaan kentällä ilman vakituista taustayhteisöä työskentelevät freelancerit, joilla on kokemusta ammattiteatteriyhteisön osana toimimisesta.

Tilaisuudessa noudatetaan viranomaisten ohjeita koronaepidemian ehkäisemiseksi.

Lisätietoa:
Kaisa Paavolainen, Teatterikeskus ry, 040 731 3655, kaisa.paavolainen(at)teatterikeskus.fi
Tiina Piispa, Suomen Teatterit ry, 040 542 7281, tiina.piispa(at)suomenteatterit.fi
Kati Sirén, Teatteri 2.0, 040 540 2736, draamaraatalit(at)gmail.com

Teatteri 2.0 ja työn näyttämö

Teatteri 2.0:n Työn näyttämö on forumteatteriprojekti, jonka yleisönä ovat teatterialan ammattilaiset. Projekti on saanut innoituksensa niistä havainnoista, joita on tehty erilaisissa teatterialan ammattilaisia yhdistäneissä projekteissa Teatteri 2.0:n kymmenen toimintavuoden aikana. Esitystä varten on myös haastateltu eri ammattitehtävissä ja asemissa toimivia teatterin ammattilaisia.

Työn näyttämö jalkautuu vuosien 2020–2021 aikana erilaisiin teatteriyhteisöihin ympäri Suomen, minkä lisäksi järjestetään eri teattereiden edustajille ja freelancereille yhteisiä päiviä. Projektiin kuuluu kehittämistyötä tukeva tutkimuksellinen osuus, jossa esityksissä ja työpajoissa syntyneet havainnot kootaan ja jäsennetään. Tulokset palautuvat teatterikentän hyödyksi ja käyttöön julkaisun muodossa vuonna 2021.

Valtakunnallista projektia luotsaa Kati Sirén, joka on forumteatterimuodon asiantuntija. Esityksessä näyttelijöinä ovat Maiju Saarinen, Hiski Grönstrand ja Jarkko Miettinen. Tutkimuksellisesta työstä vastaa teatterintekijä, aikuispedagogi Saija Raskulla. Työn näyttämön asiantuntijatukena toimivat Suomen Teatterit ry, Teatterikeskus ry ja Teatterin tiedotuskeskus TINFO. Toteutusta tukevat Kordelinin rahasto, Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Pyynikin kesäteatterisäätiö.

Tilaa uutiskirje

Saat Temen ajankohtaiset asiat sähköpostiisi neljästi vuodessa.